Stine sofies sommerskole

Grimstad

12.06.2013

Instruktørsamling før det braker løs. (Les artikkel fra GAT)

Snart klart for sommerskole

24. juni braker det løs rundt Gittas hus på Groos. Nærmere 50 instruktører vil da vente spent på å ta barna på årets sommerskole. Torsdag var instruk- tørene samlet på Grimstad ungdomsskole.

Vi har håndplukket instruktørene våre. Det å finne dyktige instruktører har nok vært den minst vanskelig oppgaven. Folk søker og vil være med på sommerskolen, og det tar vi jo selvfølgelig som en kompliment, sier en fornøyd Rune Nøstvik fra Stine Sofies sommerskole.

Bli kjent

Det er ikke lenge til den årlige sommerskolen rundt Gittas hus går av stabelen, og flere av instruktørene var derfor samlet på Grimstad ungdomsskole for å gå gjennom slagplanen torsdag.
– Vi har gått igjennom hva som skal skje gjennom uken. Folk fra Stine Sofies stiftelse, som er beskytter av sommerskolen, har også fortalt litt om hva de skal gjøre på sommerskolen. Mange er også nye for hverandre, og med et møte som dette får alle muligheten til å bli litt bedre kjent, sier Nøstvik
Staben for årets sommerskole er utvidet, og over 50 instruktører vil være med hele uken.
– Et så stort korps som vi er i år, har vi aldri vært, sier Nøstvik.

Mye skal på plass

– Nå er vi jo i en kaotisk periode. Det er mange baller i lufta, og mye som skal på plass. Det er mange barn som er påmeldt, og vi har til og med måttet utvide noen av kursene for de aller minste barna mellom syv og ti år, sier Nøstvik, som forteller at gruppene og kursene for de minste nå er helt fulle, men at det fortsatt er noen åpninger på kursene for de litt eldre barna.
– Vi har plass på ridekurs, dansekurs, bandkurs og noen få ledige plasser på kokkekurset. Ellers er det fullt, fortsetter Nøstvik.

Forandring for A-kurset

Et av aktivitetskursene på sommerskolen er et A-kurs, som byr på en aktivitetsblandet uke. På dette kurset har man mye spennende på lager.
– Vi skal ha med en skuespiller som vil ha et opplegg med barna. En som skal ha litt om fiske, og om hvordan en sløyer og tilbereder fisken, og en dame fra Froland som skal ha dukketeater med barna, forteller Nøstvik.
Gruppen vil også få være med på Grimstad-versjonen av TV-showet «The Amazing Race».
– En dag vil 25 barn løpe rundt i Grimstads gater for å løse oppgaver. Det kommer til å bli kjempegøy, smiler Nøstvik.
Det blir sjøaktivitet på sommerskolen i år også.
– Kystvakta kommer, og Safemar vil være med oss i to dager, sier Nøstvik.

Siste innspurt

Det er mange ting som må på plass før sommerskolens start, og det skal blant annet trykkes over 900 plagg.
– Plaggene er jo et prosjekt i seg selv. Vi må også prøve å gjøre Gittas hus klart etter vinteren. Det har jo ikke vært i bruk, så vi er litt spent på hva som venter oss.
– Nå er det ikke lenge igjen, og vi begynner å bli litt stresset, selv om vi har full kontroll, avslutter Nøstvik, som gleder seg til enda et år med sommerskole på Groos.

Av: Inger-Marie Furholt

Nyheter fra 2019